четвер, 6 листопада 2008 р.

Виробники ПЗ, присутні в Україні, б'ють на сполох

піратство
Сьогодні представники Business Software Alliance (BSA) звернулися до української влади й закликали "незамедлительно принять меры по преодолению кризиса в сфере защиты авторских прав". У офіційному прес-релізі BSA говориться, що сьогодні в Україні існує справжня криза в сфері захисту авторських прав і її вирішення дозволить дати роботу двом з половиною тисячам українців.
Сьогоднішнє звернення було приняте на круглому столі, присвяченого темі захисту авторських прав. Адресатами документу стали кабмін, Верховна рада та Верховний суд України. Під час зустрічі, представники BSA визнали ситуацію в Україні "неоптимістичною" й вкотре нагадали, що легалізація принесе 2600 робочих місць і
345 мільйонів гривень у постаті податків. На думку авторіз звернення це, а також збільшення обороту ІТ-ринку на без малого 5 міль'ярдів гривень здетне суттєво підвищити темпи розвитку української економіки.
Причиною активностей виробників програмного забезпечення авторитетні джерела оф-рекорд називають глобальну фінансову кризу, що може суттєво знизити обороти галузі розробки програмного забезпечення в цілому світі. Так, нещодавно Gartner оприлюднив дослідження, сгідно котрих на світовому ІТ-ринку очікується спад, причиною котрого є зменшення ІТ-бюджетів великих компаній.
«Борьба с пиратством в Украине не является традицией, как, например, в США, - вважає Георг Херрнлебен, директор BSA у Центральній та Східній Европі. - На этих рынках BSA активно работает с 1988 г. За это время уровень пиратства на рынках развитых стран снизился на 30%. Мы надеемся, что сможем распространить это позитивное направление на другие важные для нас рынки, в том числе украинский, но это должны быть общие усилия игроков ИТ-индустрии и властных органов".
"Україна, на жаль, в цій хвилі не виробляє стільки програмного забезпечення, як США, - апелює йому експерт, що не захотів, аби розкривали його ім'я. - Тому антипіратська кампанія вигідна в зарубіжним розробникам, бо дозволяє нівелювати наслідки фінансової кризи і вкрай невигідна українській економіці, котра втрачає валютну готівку у цій критичній ситуації".
Під час зустрічі представники BSA прийняли низку закликів до української влади, проте деталі в прес-релізі не розкривали.

Немає коментарів: