понеділок, 10 листопада 2008 р.

Microsoft представила проект BizSpark

Тільки-що, на прес-конференції Microsoft генеральний директор київського офісу корпорації Ерік Франке, представив програму BizSpark, спрямовану на підтримку молодих компаній-розробників програмного забезпечення. Україна виявилася в числі перших держав. у котрих запрацювала ця програма.
За словами генерального директора корпорації із розвитку нових бізнес-моделей Кліфа Рівза, Microsoft бачить у стартапах широку площину для діяльності у плані розвитку власних продуктів та отримання зворотного зв'язку від своїх споживачів. Учасникам програми пропонують цілий набір заходів, спрямованих на швидкий розвиток молодих розробників. Так, за словами представників "Майкрософт Україна", ці компанії отримають доступ до новтніх техологічних розробок та ресурсів, котрі сприятимуть просуванню їхніх послуг на міжнародні ринки.
Андрій Колодюк, президент AVentures вважає, що BizSpark здатний сприяти розвитку молодих українських ІТ-компаній. Його підтримуав Ігор Власюк, президент асоціації "Приватні інвестори Україени", зазначивши, що програма BizSpark особливо актуальна в період фінансової кризи, котру ми маємо нині.
Згідно умов участі в проекті BizSpark молоді розробники отримають повний пакет технологій, необхідний для початку розробки програмних продуктів та рішень, підтримку інвестиційних компаній та доступ до бази знань Microsoft, що поміж іншим, містить досвід успушних стартапів у різних країнах світу.
За словами пана Кліфа в програмі можуть бари участь компанії-розробники програмного забезпеченя, і є у приватній власності. Також критерієм відбору є річний оборот. Він не має перевищувати півмільйона доларів США. В програмі не можуть брати участь компанії, що надають хостингові послуги чи веб-розробники, або працюють на ринку понад три роки.
Участь у програмі є фактично безкоштовною, для початку досить заплатити внесок у символічних $100 і зареєструватися на сайті http://www.microsoft.com/bizspark

Немає коментарів: