четвер, 26 лютого 2009 р.

SAP планує втриматися на гребені хвилі

підсумки
Юрко Банзай
Позавчора, коли я, на жаль, трошки зліг, компанія SAP, що недавно змінила українського голову, оголосила про підсумки своєї діяльності у минулому році. Зі слів прес-служби компанії виходить, що минулий рік закінчився доволі суттєвим успіхом для SAP (як в Україні, так і в цілому світі) і цього року розробник ERP-систем планує утримати досягнуту планку.
Зараз трохи нудних цифр. За 2008 рік сукупний дохід SAP склав майже 12 млрд евро проти трохи быльше 10-ти уторік. Цим показникам компанія завдячує в основному супутнім послугам (підтримці, впровадженню, розвитку проектів, тощо), бо дохід від продажів програмного забезпечення склав 3,61 млрд евро, продемонструвавши тільки 6% зростання (я не буду наводити цифр з розряду "було би стільки-во, якби курси валют були незмінними, бо таких "якби" можна придумати мільйон).
Операційний прибуток склав 3,31 млрд еврів і зріс на 18%. Операційна маржа теж зросла, майже на 1% до рівня 28,2%.
На поточний рік в SAP вирішили точних прогнозів не давати, з доступних цифр тільки одна вказує на оптимістичні настрої в компанії: "Прогноз операционной рентабельности [в цьому місці йде купа умов, котрими я вирішив вас не мордувати] останется на уровне 2008 года (8,623 млрд. евро, если считать курсы валют неизменными) или снизится на 1 %", - говориться у прес-релізі.
Тим часом, компанія утримує свої сильні позиції на українському ринку рішень для управління ресурсами підприємства, володіючи, згідно досліджень IDC часткою в 47,2% (в північних сусідів ця частка на 2% більша).
Також уторік SAP оголосила про старт програми "Швидкий запуск", що передбачає особливі умови, в тому числі - й ціни на ліцензії SAP Business All-in-One. За словами представників SAP, ці умови дозволяють знизити вартість проекту аж на 45% коштом, нижчої ціни ліцензій, простішого впровадження й наперед налаштованих рішень. Наразі складно сказати, чи такі умови зваблять українських замовників інвестувати в ефективність бізнесу в скрутні часи, але, погодьтеся крок вартий уваги. Особливо зважаючи й на те, що подібні проекти здатні підтримати не тільки SAP, але й українських постачальників професійних послуг, і "залізячників", котрі працюватимуть над необхідною для системи інфраструктурою.
Тим часом, свої плоди принесло SAP і поглинання Business Objects, одного із найвидніших розробників систем бізнес-аналітики.
"Среди организаций, которые приняли решение о внедрении решения Business Objects в 2008 году, такие компании, как: ... Укрсиббанк, Альфа-Капитал... В Украине решения Business Objects внедряют и используют более 20 компаний, среди них компании МТС (Украинская мобильная связь), Астелит, Киевстар, Укрсиббанк, Альфабанк, Дельта Банк, Страховая компания "ТАС" и др", - повідомили в SAP.

Немає коментарів: