четвер, 31 січня 2008 р.

Новий гравець на українському ІТ-ринку

Системна інтеграція
Юрко Банзай
В останній день січня представники одного із провідних ІТ-дистрибуторів, компанії
Compass, оголосили про підписання угоди з російським системним інтегратором Radius VIP. Компанії планують вивести на український ІТ-ринок спільне підприємство, що буде надавати послуги по будівництву центрів обробки даних, систем електронного документообігу та послуг із впровадження складних корпоративних рішень. За словами керівників Radius VIP, новий системний інтегратор у першу чергу буде співпрацювати із замовниками, корпоративні ІТ-стратегії котрих формуються в Росії, а також із вільними ринковими нішами.
Підґрунтям для успішного виходу Radius VIP на український ринок, за словами є досвід реалізації проектів у великих російських підприємствах та авторитет компанії
Compass, як надійного у старого гравця в Україні. За словами керівництва системного інтегратора, в Росії зусиллями Radius VIP було реалізовано цілу низку великих проектів у компаніях-провідних гравцях своїх галузей. В числі замовників інтегратора числяться такі компанії, як «Білайн», «Мегафон», «МТС», «Раффайзен банк», СК «Росно», «Норільський нікель», тощо.
Представники Compass також повідомили, що укладена угода є розвитком тривалих ділових стосунків із російським системним інтегратором, а запорукою успіху нового альянсу буде досвід та відпрацьовані на російському ринку бізнес-процеси. До числа партнерів Radius VIP належать такі гранди світового ІТ-ринку, як Microsoft, IBM, HP, SAP та ін.
Особливостями роботи нового системного інтегратора стане активне використання вертикально-інтегрованих рішень, у тому числі – власних розробок, та впровадження великих проектів без запрошення субпідрядників. Ключовими напрямками роботи Radius VIP в Україні буде будівництво систем енергозабезпечення та кондиціювання, технічних засобів в галузі інформаційної безпеки, впровадження рішень для управління бізнес-процесами.
Radius VIP буде просувати на український ринок одну із провідних платформ для організації документообігу – Open Text. На її основі компанія раніше будувала складні системи у великих російських підприємствах. У цей момент Radius VIP готова представити вже два готових рішення для українських банків – електронний архів клієнтських досьє та електронний кредитний конвеєр. Окрім цих рішень новий системний інтегратор упроваджуватиме власні системи класу Enterprise Service Desk. Керівники компанії не виключають можливості постачання у майбутньому і послуг із ІТ-аутсорсингу. Зараз Radius VIP виконує такі проекти для «Норільського нікеля» та інших компаній.

Немає коментарів: