четвер, 27 березня 2008 р.

SAP: черговий успішний рік

erp-ринок

Юрко Банзай

Керівники українського офісу компанії оголосили підсумки своєї діяльності у 2007 році. Згідно з їхніми заявами, минулий рік приніс компанії успіх: її бізнес розвивався активніше, ніж ринок уцілому. Олександр Мельников, управляючий директор SAP в Україні, повідомив, що 2007-й був найуспішнішим для SAP за останні сім років: доходи від продажу програмного забезпечення та супутніх послуг компанії вцілому зросли на 17% (при фіксованому валютному курсі), а сукупний дохід компанії склав 10,25 млрд євро.

На світовому ринку базових рішень для управління підприємствами успіхи SAP дозволили зміцнити позиції відносно інших гравців. Так, за підсумками минулого року, компанії належить 28,4% цього ринку, що у грошовому вираженні складає приблизно $36,7 млрд. Минулого року ця доля зросла на 4%, і це найкращий показник з 2005 року.

Значною подією для SAP стала торішня купівля компанії Business Objects, провідного виробника рішень для бізнес-аналізу. Нагадаємо, що ця компанія вважалася лідером у своєму сегменті, її оборот складав приблизно $1,25 млрд.

Не менш успішним 2007 рік був для діяльності SAP в реґіоні СНД. Порівняно із торішніми показниками сукупний дохід зріс на 47,2%, дохід від продажів програмного забезпечення зріс на 51,7%, від послуг із упровадження – на 59,3%, від консалтингових послуг та навчання – на 8,6%. Це дозволило підняти рентабельність компанії на 5,6%.

В Україні SAP залишається лідером сегменту систем управління ресурсами підприємства і за дослідженнями IDC володіє більш ніж половиною цього майже тридцятимільйонного ринку (у доларах США). Пан Мельников повідомив, що дохід SAP Ukraine від продажу програмного забезпечення уторік виріс на 21% (порівняно із 2006 роком), проте він включає в себе також діяльність компанії у Молдові та Грузії – країнах, за котрі відповідає київський офіс.

Керівник київського офісу повідомив, що уторік компанія здобула 20 нових клієнтів, до числа котрих належать «Метінвест Холдинг», «Інгулецький ГЗК», «Група Сармат» (у котрій, до речі, раніше було почате впровадження ERP системи Oracle), Луцький і Черкаський автомобільні заводи та інші підприємства. Ключовими галузевими вертикалями уторік для компанії були гірсько-металургічний комплекс, автомобілебудування, енергетика й зв’язок, державний сектор, товари народного вжитку, будівництво та логістика.

Немає коментарів: