середа, 9 квітня 2008 р.

В Україні стартувала нова платіжна система

онлайн банкінґ
Юрко Банзай
Сьогодні було представлено нову платіжну систему Liqpay (liqpay.com), котра належить "Приватбанкові". Суть роботи цієї системи у тому, що, попри віртуальні гаманці у ній зав'язані мобільні телефони, котрі відіграють роль посередників між пластиковими картками особи, що надсилає гроші та отримувача.
Система побудована у такий спосіб, що для пересилання грошей досить знати тільки номер телефону отримувача. Її користувачі зможуть пересилати кошти з телефону на телефон, з телефону на картку і у зворотньому керунку. liqpay.com має доволі ліберальні тарифи - комісія при переказі коштів з телефона на картку складає $1,95 та 1%. Якщо переказ відбувається на картку "Приватбанку", комісія складатиме ще менше - 0,55$ та 0,5%. Наразі, щоправда, перекази з телефону можуть відбуватися тільки на картку Visa.
Уже в цій хвилі система отримала сертифікати інформаційної безпеки Thawte, Verified by Visa та MasterCard SecureCode. Представники компанії повідомили також про те, що у планах - створення шлюзу з системою PayPal, котрий надасть Liqpay суттєву перевагу над конкурентами.
"Мировой рынок Интернет-платежей созрел для появления Liqpay, - вважає Олександр Вітязь, автор Liqpay. - Потребность такого сервиса была очевидной, он значительно упрощает работу с денежными переводами. Liqpay работает со всеми валютами мира и оперирует не суррогатами, а настоящими, живыми деньгами".
Нагадаємо, що "Приватбанк" уже має одну платіжну систему - "Приват24", здатну робити перекази між платіжними картками, проте Олексндр Вітязь вважає, що конкурувати обидві системи не будуть, швидше доповнюватимуть одна одну.

1 коментар:

Sergii Danylenko сказав...

Дякую! Цікаво! :) Невелике тільки побажання: розбивай текст на абзаци, так легше сприймати читачам буде :)!