четвер, 24 квітня 2008 р.

SAP заговорив українською

Провідний виробник систем управління ресурсами підприємства представив українську версію свого рішення

cистемна інтеграція

Юрко Банзай

Напередодні світлого свята Великодня київський офіс компанії SAP представив версію своїх ERP-рішень із українською мовою інтерфейсу. Також системи SAP тепер повністю відповідають вимогам і стандартам українського законодавства, податкового та бухгалтерського обліку. Олександр Мельніков, голова представництва повідомив, що інвестиції в локалізацію склали майже мільйон евро.

За словами пана Олександра, ініціаторами локалізації рішень SAP стали державні органи (нагадаю, що ERP-рішення SAP використовую Міністерство Оборони), оскільки це відповідатиме вимогам законодавства. Тим не менше, першим підприємством, котре зголосилося використовувати український інтерфейс стала компанія «Криворіжсталь».

Представники SAP зазначили, що представлена локалізація виконана українськими фахівцями згідно з вимогами внутрішніх стандартів компанії. Переклад зачепив не тільки інтерфейс рішення, але й документацію, що постачається користувачам системи, шаблони документів тощо. Підтримка локалізованої версії, котра передбачає внесення змін відповідно до оновлення законодавчої бази та стандартів, буде коштувати компанії принаймні 100 евро щороку.

Пані Олена Лопушенко, зазначила, що рішення SAP постачаються 35 мовами у цілому світі. Українська локалізація вже доступна українським споживачам у формі додаткового пакету. Для того, щоби почати використовувати локалізоване рішення SAP, за словами пана Мельнікова не потрібно виконувати міграцію, досить просто встановити новий пакет, а користувач зможе обирати потрібну мову інтерфейсу кожного разу під час входу в систему.

Олександр Мельніков вважає, що локалізація системи свідчить про те, що провідний світовий виробник ERP-систем вважає Україну перспективним ринком і готовий інвестувати у його розвиток.

Немає коментарів: