пʼятниця, 18 квітня 2008 р.

«Центр Знаний» компанії «Інком» отримав найвищий статус Cisco


навчання

Юрко Банзай

Сьогодні відбулася прес-конференція, на котрій Ігор Закалов, директор «Центра Знаний» та Владислав Радиш, директор із розвитку бізнесу компанії Cisco в Україні, оголосили про присвоєння навчальному центрові найвищого партнерського статусу – Cisco Learning Solution Partner (CLSP). Панове керівники повідомили, що компаній-власників такого статусу на території СНД всього три, а в Україні їх раніше не було взагалі. Всього у світі є 27 компаній, котрим Cisco присвоїла CLSP.

Основним досягненням «Центра Знаний», котре гарантує новий статус, є можливість розробки власних курсів про рішення Cisco та можливість працювати за межами рідної країни. Голова начального центру повідомив, що його компанія планує активно скористатися з обох можливостей, але саме остання дозволить компанії досягнути найкращих показників розвитку. Не зважаючи на те, що Центр доволі успішно працює на теренах нашої держави (уторік його оборот склав приблизно $2 млн., причому на навчання за програмами Cisco припала майже половина обороту), у найближчому майбутньому планує почати діяльність на тільки у країнах СНД, але й у Европі, Азії, Африці. Єдиною перешкодою на цьому шляху, на думку Ігоря Закалова, може стати хіба недостача кваліфікованих кадрів, адже у 2007 році курси по рішенням Cisco пройшли майже 800 чоловік, їхня кількість за рік зросла удвічі. Проте, Ігор переконаний, що компанії вдасться подолати цю проблему, адже «Центр Знаний» має досвід у вихованні власних кадрів.

Присутній на події Владислав Радиш додав до повідомлень пана Закалова трохи лірики, між іншим згадавши про шалені темпи зростання дефіциту кваліфікованих кадрів в українській ІТ-сфері. «Сегодня в Украине дефицит [ІТ-кадрів] составляет 32 тысячи человек в области IT, -- повідомив пан Радиш. – Прирост этого дефицита составляет 3,5 тысячи человек в год. Прирост дефицита в области сетевых технологий составляет около 1900 человек. Это – снежный ком, который ни к чему хорошему нашу экономику не приведет».

Немає коментарів: