четвер, 17 квітня 2008 р.

Microsoft офіційно представила українським споживачам четверту версію свого CRM-рішення


корпоративні системи

Юрко Банзай

Сьогодні український офіс корпорації Microsoft представив українському ринкові Microsoft Dynamics CRM 4.0. На прес-конференції, котра закінчилася кілька хвилин тому, також було представлено перші успіхи в упровадженні цього рішення та початок постачання вітчизняному ринкові систем управління стосунками із клієнтами, що постачатимуться у постаті сервісів (так званий hosted CRM).

Поза великою кількістю нововведень та покращень, котрі знайшли своє втілення у четвертій версії Dynamics CRM (система стала простішою для упровадження, більш гнучкою та інтегрованою практично із усіма поширеними в країні обліковими системами) понад усе хочу відмітити суттєве зниження порогу входження для компаній, котрі мають намір почати користуватися CRM-системою. Річ у тім, що нова версія дозволяє постачати рішення не тільки у постаті традиційного програмного забезпечення, котре встановлюється на обладнані замовника, але й у постаті веб-сервісу (у цьому варіанті споживач може почати користування системою, не інвестуючи значних коштів). За словами Андрія Безгубенка, президента компанії «Е-Консалтинг», хостинг-партнера Microsoft в Україні, стати споживачем Dynamics CRM, що постачатиметься як веб-сервіс можна, інвестуючи всього 68 доларів на місяць. Така форма постачання корпоративних рішень не потребує інвестицій у серверну інфраструктуру – апаратне та програмне забезпечення.

«Жива» версія Dynamics CRM, що постачається у формі сервісу, може бути наданою у два способи: on demand і on permise. Основною різницею між цими формами є фізичне розташування серверного обладнання. У другому варіанті хостинг-партнер встановлює свій сервер на території клієнта (цього можуть потребувати компанії, що мають справу з конфіденційною інформацією – фінансові, медичні та інші заклади). Зрештою, в обох варіантах вартість ліцензій не змінюється.

За словами пана Безгубенка, «Живий» Dynamics CRM може працювати на будь-якому пристрої з установленим Internet Explorer та підключенням до інтернету.

Немає коментарів: